Ο ξεχασμενος κωδικας

«Στο όνομα του πολυεύσπλαχνου και συμπονετικού Θεού, που έχει όλη την εξουσία πάνω σ’εμένα, στα παιδιά μου και σε όλους τους απόγονους μου. Εγώ ο ταπεινός δούλος σου κόμης Θεόδωρος Πένας, γιός του ανδρείου Εμμανουήλ Πένα, που πολέμησε ηρωικά για την δόξα και το μεγαλείο του Θεού…», διάβαζε δυνατά ο κόμης Θοδωράκης Πένα, απόγονπς και διγγόνι του τρανού κόμηγ Θεόδωρου Πένα.

Στο κοράκι το Μεμά αρέσουν οι προκλήσεις. Αυτήν τη φορά πρέπει να φέρει σε επαφή τον νεαρό Νικόλα με τον δύστροπο κόμη Πένα και να ανακαλύψει τον ξεχασμένο κώδικα, ενα συμβόλαιο φιλίας μεταξύ ανθρώπων και πουλιών.

Preview

Ο κόμης Θοδωράκης Πένας, γιος του κόμη Γιάννη, εγγονός του Ματθαίου Πένα, απόγονος και διγκόνι του σπουδαίου και τρανού κόμη Θεόδωρου Πένα, από τη γενιά του Ριχάρδου Ορσίνι του Α΄, παλατινού κόμη της Κεφαλονιάς, άκουσε τα μπουμπουνητά και τις βροντές που οργίαζαν έξω από τους πέτρινους τοίχους του μισοσκότεινου δωματίου και άθελά του αναρίγησε. Με αργές κινήσεις, άφησε τη σβηστή πίπα του, που έφερε τη μορφή ενός μονόφθαλμου μοχθηρού πειρατή, στο τραπεζάκι πλάι του και σταύρωσε τα κοκαλιάρικα χέρια του χαμηλά στο στήθος. Ανασήκωσε αδιάφορα τους ώμους, θέλοντας να πείσει τον εαυτό του ότι μερικά αστραπόβροντα δε θα ήταν αρκετά να του χαλάσουν τη βραδιά. Και ύστερα βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στην παλιά πολυθρόνα. Κόλλησε τη γέρικη ράχη του στο τριμμένο, βελουδένιο, κόκκινο ύφασμα που σκέπαζε την ξύλινη πλάτη του επίπλου και οι ώμοι του έκρυψαν μεμιάς ό,τι είχε απομείνει από τα κεντίδια με τα χρυσά πουλιά, που κάποτε στόλιζαν το ύφασμα. Αν και απόψε μάταια αγωνίζονταν οι ξεθωριασμένες κλωστές να αποκαλύψουν λίγη από τη χαμένη ομορφιά του άλλοτε πλουμιστού υφάσματος. Η παγωνιά του δωματίου διαπέρασε το αδυνατισμένο στήθος του σαν κοφτερό μαχαίρι.

Look Inside the Book

Free GREEK Ebook

290 Seiten